Web Analytics Made Easy - Statcounter

ملیحه نقدی، کارشناس مسئول بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی زنجان اظهار کرد: در سنین ۶۰ تا ۶۵ سالگی فرد مستعد پوکی استخوان است.

ایران آنلاین / ملیحه نقدی با اشاره به اینکه پوکی استخوان در واقع کاهش تراکم استخوان است، گفت: استخوان‌ها به عنوان ساختار فیزیولوژی هستند که تعادل ما را حفظ می‌کنند. وقتی توده استخوانی ضعیف شود به آن پوکی استخوان گفته می‌شود و وقتی این اتفاق بیافتد، استخوان استحکام نخواهد داشت و شکنندگی را در پی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هر چه‌ فرد کلسیم بیشتری دریافت کند، استخوان تراکم بیشتری خواهد داشت و ویتامین D۳ باعث جذب بیشتر کلسیم می‌شود. از همین رو مصرف این ویتامین توصیه می‌شود.

وی اظهار کرد: بهتر است در کودکی و سن رشد به میزان لازم شیر، تخم‌مرغ، ماست و کشک مصرف شود. در این صورت تراکم استخوان‌ها خوب خواهد بود و از ۳۰ تا ۳۵ سالگی فرصت برای جذب کلسیم در استخوان‌ها باقی است و پس از آن برداشت کلسیم از استخوان شروع خواهد شد.

نقدی افزود: بعد از سنین ۳۰ تا ۳۵ سالگی تراکم استخوان صورت نمی‌گیرد و از کلسیم استخوانی به تدریج استفاده می‌شود تا نهایتا از سنین ۴۵ سالگی استحکام استخوانی کاهش می‌یابد و کلسیم جذب استخوان نمی‌شود تا این استحکام دوباره ایجاد شود.

وی با اشاره به اینکه در سنین ۶۰ تا ۶۵ سالگی فرد مستعد پوکی استخوان است، گفت: در این سنین به دلیل اینکه فرد استحکام استخوانی خود را از دست داده، خطر شکستگی استخوان بالا است.

نقدی افزود: برای پیشگیری از پوکی استخوان توصیه می‌شود افراد در سنین مختلف تغذیه مناسبی داشته باشند و دو الی سه مرتبه لبنیات مصرف کنند و به طور مداوم ۱۰ الی ۲۰ دقیقه در روز در زیر آفتاب قرار گیرند تا ویتامین مورد نیاز بدن تامین شود و جذب کلسیم بالا رود.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین موارد جذب کلسیم، فعالیت بدنی مناسب است که با انجام نیم ساعت ورزش در روز می‌توان جذب کلسیم در بافت‌های استخوانی و جای‌گذاری آن را در بافت‌ها فراهم کرد. مصرف سیگار و الکل نیز در استخوان‌سازی نقش دارد و از همین رو باید از مصرف آنها پرهیز کرد.

کارشناس مسئول بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان افزود: سالمندان در خانواده باید تحت مراقبت این بیماری قرار گیرند و به متخصصان تراکم استخوانی رجوع کنند تا تراکم استخوانی آنها مورد بررسی قرار گیرد و اگر تراکم استخوانی فرد پایین بود، با مصرف دارو جلوی آسیب‌های این بیماری را تا حدودی بگیرد.

وی افزود: بنا به آمارهای جهانی قریب بر ۲۵۰ میلیون نفر در دنیا دچار پوکی استخوان هستند و با توجه به اینکه امید به زندگی افزایش یافته، در زنان بعد از سن یائسگی به دلیل اینکه تولید هورمون‌های زنانه مختل می‌شود، احتمال ابتلا به پوکی استخوان افزایش می‌یابد./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۲۷۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پویش سلامت دهان و دندان با شعار «دهان دریچه سلامت» از امروز

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا سید معلمی، اظهار داشت: هدف از این پویش اطلاع رسانی و آموزش در خصوص اهمیت نقش سلامت دهان و دندان در سلامت همه جانبه و سلامت عمومی افراد است. بین سلامت دهان ودندان و سلامت جسمی رابطه مشخصی وجود دارد و برخی از بیماری های دهان و دندان می تواند تاثیراتی در بیماری های دیگر داشته باشند و همینطور برخی بیماری های جسمی نیز می تواند برای دهان ودندان مشکلاتی ایجاد کند.

وی با بیان این که مصرف دخانیات (سیگار، قلیان و سیگار الکترونیکی) از مهم ‌ترین عوامل در ایجاد سرطان دهان بوده و سلامت مغز و قلب با سلامت دهان و دندان در ارتباط است، افزود: بیماری های شدید لثه و دیابت رابطه دو طرفه دارند و هر کدام از آن ها می تواند باعث تشدید بیماری دیگر شود، بنابراین توجه به سلامت دهان و دندان بسیار مهم است. البته خونریزی لثه‌ها در مسواک زدن نباید باعث ترک مسواک زدن شود.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که این پویش در روز اول به عنوان «دهان دریچه سلامت» به ارتباط این بیماری ها می پردازد و توجه مردم را به سلامت دهان و دندان معطوف و متمرکز می کند، ادامه داد: در روز دوم نیز شعار «سلامت دهان و دندان؛ سلامت کودک» را خواهیم داشت.

دکتر سیدمعلمی اضافه کرد: در این روز با حضور در مدارس و آموزش به دانش آموزان و معاینات دهان و دندان بچه ها، افزایش آگاهی نسبت به سلامت دهان و دندان را در مدارس و دانش آموزان انجام می شود تا اگر یک دانش آموز به اقدامات بهداشتی، درمانی نیاز داشت به مراکز جامع سلامت جهت دریافت خدمت معرفی شود.

وی بیان کرد: در روز سوم پویش هدف ما بر اهمیت دادن به سلامت دهان و دندان از دیدگاه نهادهای مردمی و سایر نهادهای دولتی متمرکز خواهد بود. در این روز به تبیین نقش سایر نهادها و افراد در بحث سلامت دهان ودندان پرداخته می شود که چه کمک هایی می توانند در این زمینه ایفا کنند. در کل هدف پویش سلامت دهان و دندان، آگاهی بخشی و حساس سازی مردم، جامعه و مسئولان در رابطه با اهمیت سلامت دهان و دندان است.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در پایان با بیان این که خدمات اساسی و مهم دندانپزشکی در مراکز بهداشت برای همگان در دسترس است، گفت: خدمت رایگان دندانپزشکی در مراکز بهداشت در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر به افراد ارائه می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پوکی استخوان و ضعف ایمنی بدن به‌دلیل کمبود این ویتامین
  • طرز تهیه ۲ معجون فوق‌العاده برای درمان درد و پوکی استخوان
  • ویتامین ها و مکمل ها را چطور مصرف کنیم ؟
  • بعضی شوخی‌ها با جامعه پزشکی سلامت مردم را تهدید می کند
  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان با شعار «دهان دریچه سلامت» از امروز
  • ۸ کاری که افراد موفق هرگز صبح‌ها انجام نمی‌دهند
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید